Amikor még hajdanán egész nyáron, minden hétvégén hennáztam fesztiválokon, bőszen kutattam a különféle recepteket. Sokféle eredménnyel sikerült különböző árnyalatokat hennával elérnem a bőrön. Valahogy mégis évekig tartott, mire rájöttem, hogy a megtalált tökéletes recept ellenére miért nem az igazi az elért árnyalat. Olvass tovább a kép alatt, és tudd meg Te is!
Ha még mindig a jó receptet keresed, íme a sötét nyomot eredményező hennapaszta recept.
Egyszer egyik barátomtól tudtam meg, hogy a bekevert hennapasztát nem szabad bekeverés után rögtön tölcsérbe tölteni és lezárni. Ekkor kaptam a fejemhez – hisz én mindig azonnal becsomagoltam a pasztát az elkészülte után. Lehet, hogy tényleg ez a baj? Kipróbáltam, és valóban!
Aztán elvégeztem egy amerikai hennafestő, Erika hennafestés képzését, ahol további hasznos dolgokat sajátítottam el a paszta készítéséről, kezeléséről, tárolásáról. Ő is említette, hogy fontos az, hogy lefedetlenül hagyjuk állni a pasztát bekeverés után. Ezeket a tippeket és bevált folyamatokat mind átadom a CsillámVilág hennafestő képzéseken.
Fontos tehát: amint elkészül a hennapaszta, hagyd lefedetlenül állni pár órán át. Teljesen jó, ha lefekvés előtt bekevered és a tálban szobahőmérsékleten állni hagyod a pasztát. Reggel csomagold tölcsérbe, és gyönyörű, érett barna színű nyomot hagy majd a bőrön. Legalább 4-5 órán át, maximum 8-9 órán át hagyd egy tálban pihenni a pasztát ahhoz, hogy utána gyönyörűen megfogja a bőrt. (Ugye tudod, hogy fém összetevők nem lehetnek sem a tálban, sem a kanálban, amit a bekeveréshez használsz)
A pihentetés során hasonló folyamat zajlik a pasztával, mint az almával, aminek a felülete felszeletelés után bebarnul – oxigénnel kell érintkeznie a barnuláshoz.
Mire figyelj még, és tovább hasznos cikkek lent. Olvass tovább!